Schoonheidssalon Saasveld Karlijn Loohuis

© TC Tubantia

Krantenartikel TC Tubantia 17 mei 2022

Ook voor schoonheid naar Saasveld

Een kapsalon, bakker en discotheek: Saasveld heeft het ‘allemaal’. Maar een schoonheidssalon? Die had het dorp nog niet. Tot Karlijn Loohuis (30) haar droom waarmaakte. De Twentse opende haar eigen schoonheidssalon Meamo Skin Boutique.

Er is niets leuker dan mensen in de watten leggen, vindt Karlijn Loohuis. Daarom koos ze jaren geleden voor het vak van schoonheidsspecialiste. De wens om een eigen zaak te openen had ze al lang. Het wachten was op het juiste moment. En de juiste plek. Die bleek in Saasveld, waar een mooi pand vrijkwam.

“Ik was direct enthousiast en ben er verliefd op geworden”, zegt de Twentse, die uit Oldenzaal komt en sinds enkele jaren met haar vriend en hun zoontje van 1,5 jaar in Hengelo woont.

De schoonheidsspecialiste opende in januari haar eigen salon aan de Gravenallee 6A in Saasveld, waar voorheen een Bloemsierkunst Monique gevestigd was. Meamo, heet het bedrijf. “Het staat voor ‘houden van jezelf’, afkomstig uit het Spaans. Dat sluit goed aan bij dit vak. Hoe fijn is het om je mooi te voelen? Dat je weet: ik mag er zijn. Hier krijgen klanten echt een verwenmoment.”

Acnetherapie
De zaak onderging een flinke metamorfose tot eigentijdse salon met verschillende ruimten waar Karlijn zowel individuele behandelingen als ‘duo-treatments’ uitvoert. Ze is gespecialiseerd in acnetherapie en huidverbetering, maar klanten kunnen eveneens in haar salon terecht voor onder meer behandelingen als wimperlifting, gellak, hennabrows en waxen.

Goed om te weten: Karlijn plant na elke behandeling een extra halfuurtje in. Heel bewust, zegt ze, want menig klant van een schoonheidssalon maakte het mee na een ontspannen behandeling direct  de deur weer uit te gaan. “Weg is dan het relaxte gevoel. Dat wil ik hier voorkomen. Klanten kunnen na afloop van hun behandeling nog even lekker zitten, een kopje thee drinken of een make-upje verzorgd krijgen. Zo houden ze het ontspannen gevoel vast.”

Toen Karlijn de deuren van haar salon opende, liet de officiële opening nog op zich wachten. Het feestje dat Karlijn voor ogen had, zonder beperkingen, kwam er vrijdag toch. Voor veel dorpelingen is Karlijn inmiddels een bekend gezicht. “Mensen zijn hier heel lokaal ingesteld. Ze vinden het heel handig om vlakbij huis een schoonheidssalon te hebben en gunnen de ondernemers in het dorp wat.”